Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@16:24:58 GMT

فرود کاوشگر چيني بر سطح پنهان ماه

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۲۲۹۰۸۳

فرود کاوشگر چيني بر سطح پنهان ماه

خبرگزاري آريا- کاوشگر فضايي ساخت چين براي اولين بار در تاريخ فضانوردي بشر، بر سطح پنهان ماه فرود آمد.
به گزارش خبرگزاري آريا، اداره ملي فضانوردي چين صبح پنج‌شنبه (به وقت تهران) از فرود موفق کاوشگر اعزامي اين کشور در نيمه پنهان ماه خبر داد.
شبکه «سي. ان. ان» با اعلام اين خبر، اولين فرود يک کاوشگر ساخت بشر در نيمه تاريک ماه را رويدادي بزرگ براي ملت چين و نقطه‌عطفي در تلاش‌هاي پکن براي قرار گرفتن در ميان قدرت‌هاي فضايي پيشرو توصيف کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رسانه‌هاي دولتي چين اعلام کردند اين کاوشگر اولين عکس‌هاي گرفته شده از فاصله نزديک از نيمه پنهان ماه را به زمين مخابره کرده است.
نيمه پنهان ماه، نيم‌کره‌اي از اين سياره است که به‌خاطر زاويه گردش ماه، هيچ‌گاه در مقابل زمين قرار نمي‌گيرد. در اصطلاح به اين قسمت از کره ماه نيمه تاريک ماه هم مي‌گويند، در حالي که به اندازه زمين در معرض نور خورشيد قرار مي گيرد.
موفقيت اين مأموريت پيشرفت تازه‌اي در کاوش‌هاي فضايي بشر است. موقعيت ناحيه‌اي که اين کاوشگر در آن فرود آمده است، پشت به زمين است و به همين دليل امکان برقراري ارتباط مستقيم با ايستگاه کنترل در زمين وجود ندارد. براي غلبه بر اين مشکل، چين پيش‌تر ماهواره‌اي را به‌صورت اختصاصي به مدار ماه فرستاد که قادر است اطلاعات را از کاوشگر دريافت کرده و به زمين مخابره کند.
اميد مي‌رود اين کاوشگر وظايف مختلفي را انجام دهد، نظير تجربه توليد اولين امواج راديويي فرکانس کوتاه براي مطالعات اخترشناسي، مشاهده اين‌که آيا در محيط ماه که جاذبه کمي دارد گياه رشد مي‌کند يا خير و همچنين جست‌و‌جو براي يافتن آب و ساير منابع در قطب‌هاي ماه.
يکي ديگر از کاربردهاي اين کاوشگر مطالعه برهم‌کنش ميان بادهاي خورشيدي و سطح ماه است.
در سال‌هاي اخير رقابت در عرصه فضايي ميان قدرت‌هاي جهاني تشديد شده است. آمريکا در تلاش براي مقابله با حضور روسيه و چين در فضا، در حال تشکيل شاخه تازه‌اي با عنوان «نيروي فضايي» در ارتش خود است. پنتاگون مدعي است که پکن و مسکو به دنبال «تسليحاتي کردن» فضا هستند و به همين جهت بايد با آن‌ها به مقابله برخاست.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کاوشگر چيني ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۹۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام مبشر دانشمند کیهان شناس ایرانی عضو ناسا با بیان اینکه گرایش جدید بین رشته‌ای بنام "پزشکی فضایی" در دنیا به وجود آمده که در آن به بررسی ابعاد مختلف تأثیر فضا بر بدن انسان‌های فضانورد می‌پردازد، گفت: بدین ترتیب بررسی اثر جاذبه روی انسان‌ها و موجودات دقیق‌تر مطالعه می‌کند.

وی افزود: بی وزنی و نبود جاذبه زمین در فضا، ممکن است بر میزان تأثیر داروهای شیمیایی روی بدن فضانوردان نقش داشته باشد ولی تحقیق در این زمینه در مراحل ابتدایی است و سال‌ها طول خواهد کشید که دانشمندان به نتایجی در این خصوص دست پیدا کنند.

استاد دانشگاه کالیفرنیا گفت: به کمک تلسکوپ‌های قوی به داده‌هایی رسیدیم که مشخص شده عمر جهان ۱۳/۸ میلیارد سال است.

وی افزود: من برای سازمان فضایی فعالیت می‌کنم و کار من در مورد جهان و کهکشان‌ها کاملاً علمی است.

مبشر ادامه داد: من در حال حاضر پروفسور مدعو دانشگاه کالیفرنیا هستم و در رشته کیهان شناسی تحقیق، تدریس می‌کنم؛ من با انواع تلسکوپ روی زمین و در فضا پیرامون پیدایش و تحول کهکشان‌ها، ساختار جهان و کهکشان‌ها کار می‌کنم.

وی افزود: حدود چهل سال است که در این زمینه کار می‌کنم. علاقمند همکاری با جامعه جراحان بودم و صحبت در میان پزشکان جراح کشورم برایم خیلی لذت بخش بوده است.

مبشر گفت: همیشه به فکر این بودم که در چنین جلساتی در خصوص چیزهایی که کمتر در مورد آن شنیدند صحبت شود برای همین میهمان مدعو کنگره جامعه جراحان هستم.

وی افزود: بی شک هر کسی کنجکاو است که بداند جهان چگونه به وجود آمده و این سوال نیز از کودکی با ما همراه بوده است.

مبشر ادامه داد: این یکی از معدود رشته‌های تخصصی است که همه انسان‌ها علاقه دارند با بررسی در آن به ماهیت کشف و به وجود آمدن دنیا برسند. اینکه جهان چگونه متحول شده و حیات چگونه به وجود آمده است. ما همیشه به دنبال جواب برای این پرسش‌ها هستیم.

وی افزود: علم چیزی است که به عنوان یک ارث از پدران و اجداد ما به ارث رسیده و باید آن را حفظ کنیم و به فرزندانمان نیز انتقال دهیم. باید به دنبال آشنایی با همه علوم بود حتی اگر به رشته تحصیلی ما ارتباطی نداشته باشد؛ با این ایده فکر انسان بازتر می‌شود و حتی در رشته اصلی تحصیلی خود فرد نیز می‌تواند موجب موفق تر شدن انسان شود.

مبشر گفت: آرزوی من این است که یک روزی به ایران برگردم و معلم باشم ولی اکنون مشغله و کار اجازه نمی‌دهد که فرصت کنم به ایران برگردم. برنامه کاری من خیلی سنگین است و در حال حاضر امکان رسیدن به این آرزو را ندارم.

مبشر متولد ۱۳۳۷ در تهران است و حدود بیست سال در کشور انگلستان تحصیل و زندگی کرده و هم اکنون نیز حدود بیست سال است که در آمریکا مشغول تدریس و تحقیق است.

کد خبر 6099576 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • چین محموله مرموزی را به ماه فرستاد
  • زوایای پنهان تاریخ در «هیس، هیچی نیس!»/ حضور استعدادهای شهرستان
  • شورای رقابت و سکوت درباره رویه ضد رقابتی برندهای خارجی
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران